b_300_250_16777215_00_images_info-str.jpg

Podstawa Prawna: Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia derektywy 95/46/WE  (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)

INFORMUJEMY, ŻE PRZETWARZAMY DANE OSOBOWE W NASTĘPUJĄCY SPOSÓB:

1. Administratorem danych osobowych jest Międzyszkolny Uczniowski Klub Sportowy UNIA przy Pływalni Miejskiej w Busku - Zdroju, z siedzibą w Busku - Zdroju, ul. Grotta 3a,

2. W sprawach związanych z danymi osobowymi proszę kontaktować się z Międzyszkolnym Uczniowskim Klubem Sportowym UNIA przy Pływalni Miejskiej w Busku-Zdroju, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

3. Dane osobowe (zawarte w deklaracji członkowskiej) przetwarzamy w celu:
  • członkostwa w MUKS UNIA,
  • realizacji celów statutowych MUKS UNIA,
  • zgłoszenia zawodnika oraz jego udziału w różnego rodzaju zawodach pływackich,

1. Podstawowe dane identyfikacyjne oraz wizerunek mogą być udostępniane w celu:
  • prawidłowej realizacji procesu szkoleniowego,
  • promocji i działań marketingowych,
  • prowadzenia strony internetowej www.unia.busko.pl,
  • prowadzenia profilu facebook MUKS UNIA: @uniabusko,
  • podania do wiadomości publicznej osiągnięć zawodnika na zawodach pływackich różnego typu,
  • realizacji umów sponsorskich,

1. Dane osobowe nie są udostępniane żadnym odbiorcom, z wyjątkiem organów i instytucji uprawnionych do tego na podstawie szczególnych przepisów prawa. Dane osobowe są chronione z najwyższą starannością i zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w tym zakresie.

2. Dane osobowe przechowujemy przez czas członkostwa w MUKS UNIA, cofnięcia zgody lub ustalenia, że się zdezaktualizowały.

3. W każdym momencie istnieje możliwość:
  • dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii,
  • sprostowania (poprawiania) swoich danych,
  • usunięcia danych
  • prawa do wniesienia sprzeciwu / cofnięcia zgody wobec przetwarzania i udostępniania danych osobowych - Cofnięcie zgody nie będzie wpływać na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody przed jej wycofaniem.
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego,