• zuzia
  • Mania
  • Wika
  • Mieszko

Kolejna - druga runda Małej Świętokrzyskiej Ligi Pływackiej odbyła się tym razem w Kielcach. 19 marca 2022 175 pływaków z 12 klubów pływackich województwa świętokrzyskiego oraz szkoły sportowej w Równym na Ukrainie rywalizowało w wyścigach w stylach: dowolnym, grzbietowym, motylkowym, klasycznym i zmiennym oraz w wyścigach sztafetowych.

Unię Busko-Zdrój reprezentowali: Filip Kozieł, Anna Wójcicka, Małgorzata Jamioł, Marcel Stachowicz, Oskar Szczepański, Błażej Wilk, Jakub Wójcicki, Szymon Charyga, Ksawery Wilk, Mikołaj Podsiadło, Antoni Krzysztoszek, Marcel Borto, Wiktor Stachowicz, Jakub Małek, Miłosz Papier, Oliwer Gliński, Milena Gubała, Nina Kaleta i Julia Marzec.

Wyniki indywidualne naszych zawodników przedstawiają się następująco:

Wśród dziewięciolatków Anna Wójcicka zdobyła 3 miejsce na dystansie 50 m stylem klasycznym.

Jedenastolatkowie zajęli: Marcel Stachowicz - 1 miejsce na dystansie 100 m stylem dowolnym, Oskar Szczepański - 2 miejsce na dystansie 100 m stylem dowolnym, Jakub Wójcicki - 3 miejsce na dystansie 50 m stylem klasycznym, Jakub Małek - 2 miejsce na dystansie 200 m stylem grzbietowym.

Na najwyższym stopniu podium stanęli zawodnicy po wyścigu sztafetowym na dystansie 4 x 50 m stylem zmiennym - Oliwer Gliński, Jakub Małek, Marcel Stachowicz, Oskar Szczepański.

Kolejna runda ligowych zawodów odbędzie się 23 kwietnia 2022 na pływalni w Połańcu.

Zadanie publiczne "Popularyzacja sportu oraz szkolenie młodzieży uzdolnionej sportowo w dziedzinie pływanie" jest współfinansowane ze środków Gminy Busko-Zdrój.

galeria zdjęć

UMiG Busko Zdrój Zadanie publiczne "Popularyzacja sportu oraz szkolenie młodzieży uzdolnionej sportowo w dziedzinie pływanie" jest współfinansowane ze środków Gminy Busko-Zdrój