• zuzia
  • Mania
  • Wika
  • Mieszko
b_300_250_16777215_00_images_Mistrzostwa-Polski-Juniorw-Modszych-15-lat-w-pywaniu1.png

Podopieczna trenera Adriana Szumilasa - Weronika Kuc reprezentuje nasz Klub podczas Mistrzostw Polski Juniorów Młodszych 14 lat. Zawody, organizowane przez Polski Związek Pływacki, Ośrodek Sportu i Rekreacji w Olsztynie oraz Warmińsko Mazurski Okręgowy Związek Pływacki odbywają się od 7 do 10 lipca 2022 na pływalni WCRS Aquasfera Galeria Warmińska OSiR w Olsztynie.

14 letnia Weronika Kuc jest jedną z najlepszych zawodniczek MUKS UNIA, wielokrotnie stojąca na podium podczas zawodów w ramach Świętokrzyskiej Ligi Pływackiej, Letnich i Zimowych Mistrzostw Okręgu Świętokrzyskiego czy zawodów rangi mistrzowskiej. Trzykrotna laureatka nagrody Starosty Buskiego w Dziedzinie Kultury Fizycznej, dwukrotnie powołana do Kadry Wojewódzkiej Młodzików województwa świętokrzyskiego.

Zawodniczka wystartuje w eliminacjach na dystansach: 50 m stylem klasycznym, 400 m stylem zmiennym, 100 m stylem klasycznym i 200 m stylem klasycznym.

Możemy śledzić zmagania Weroniki na transmisjach live, dostępnych na stronie zawodów, na portalu livetiming.pl strona zawodów

Trzymamy kciuki !

UMiG Busko Zdrój Zadanie publiczne "Popularyzacja sportu oraz szkolenie młodzieży uzdolnionej sportowo w dziedzinie pływanie" jest współfinansowane ze środków Gminy Busko-Zdrój