• buskowianka
b_300_250_16777215_00_images_109069036_2739584386322682_5569654273762045660_n.jpg

Już trzeci rok z rzędu Międzyszkolny Uczniowski Klub Sportowy UNIA był organizatorem zajęć z cyklu "Letnia Akademia Pływania".  W czasie wakacji dzieci z powiatu buskiego uczestniczyły w bezpłatnych lekcjach nauki pływania pod okiem instruktora - na co dzień szkolącego najmłodszą grupę zawodników MUKS UNIA.

Zajęcia odbywały się trzy razy w tygodniu na Pływalni Miejskiej im. Stefana Komendy w Busku -Zdroju. Przez całe wakacje kurs obejmował naukę pływania dostosowaną do wieku uczestników, ćwiczenia gimnastyczne na lądzie oraz naukę bezpiecznego zachowania się nad wodą.

Ważnym elementem była profilaktyka zachowań zdrowotnych i przybliżenie młodemu pokoleniu jak ważnym elementem w życiu każdego człowieka jest uprawianie sportu.

Na zakończenie, każdy uczestnik otrzymał pamiątkowy dyplom.

Letnia Akademia Pływania odbyła się dzięki dofinansowaniu ze środków Powiatu Buskiego w ramach realizacji zadania publicznego z zakresu kultury fizycznej i turystyki oraz bezpłatnemu udostępnieniu Pływalni Miejskiej im. Stefana Komendy w Busku-Zdroju.

Letnia Akademia Pływania 2020 - galeria zdjęć