Nadchodzące wydarzenia

Przydatne Strony

Sponsorzy

Mastergrupa

Zakończeniem rozgrywek pływackich w 2019 roku był udział zawodników MUKS UNIA w zawodach o Puchar Prezesa LKS Delfin Połaniec, które odbyły się 14 grudnia na pływali Delfin w Połańcu.

W zawodach wzięło udział 170 zawodników z następujących klubów: Centrum Staszów, KP AVIA Świdnik, KP Koral Morawica, LKS Delfin Połaniec, MORiR Wodnik Krosno, MUKP Orka MOSiR Kielce, MUKS FOKA Sandomierz, MUKS UNIA Busko-Zdrój, SL Salos cortile Kielce, Stowarzyszenie Fregata Głogów Małopolski, TS Połaniec, UKS Delfin Tarnobrzeg, UKS Fregata Kolbuszowa, UKS Hetman Tarnobrzeg.
Podczas 310 startów indywidualnych buscy pływacy zaprezentowali wysoką formę zdobywając wysokie miejsca:

Milena Skoczylas (rocznik 2006) - 1 miejsce za dystans 50 m stylem motylkowym, 2 miejsce za dystans 50 m stylem dowolnym;
Angelika Brutkowska (rocznik 2006) - 1 miejsce za dystans 50 m stylem klasycznym, 4 miejsce za dystans 50 m stylem dowolnym;
Michalina Kuc (rocznik 2006) - 3 miejsce za dystans 50 m stylem klasycznym, 5 miejsce za dystans 50 m stylem dowolnym;
Zuzanna Szybajło (rocznik 2010) - 2 miejsce za dystans 50 m stylem klasycznym, 4 miejsce za dystans 50 m stylem dowolnym;
Weronika Kuc (rocznik 2008) - 1 miejsce za dystans 50 m stylem klasycznym, 2 miejsce za dystans 200 m stylem zmiennym;
Filip Schabowski (rocznik 2009) - 1 miejsce za dystans 100 m stylem grzbietowym, 2 miejsce za dystans 50 m stylem dowolnym;
Maksymilian Karcz (rocznik 2010) - 3 miejsce za dystans 100 m stylem grzbietowym, 6 miejsce za dystans 50 m stylem dowolnym;
Franciszek Gawlik (rocznik 2008) - 3 miejsce za dystans 100 m stylem zmiennym, 4 miejsce za dystans 50 m stylem motylkowym;
Zuzanna Zalewska (rocznik 2010) - 2 miejsce za dystans 100 m stylem grzbietowym, 5 miejsce za dystans 50 m stylem klasycznym;
Mikołaj Przodo (rocznik 2007) - 2 miejsce za dystans 50 m stylem klasycznym, 2 miejsce za dystans 50 m stylem motylkowym
Poza podium, lecz z wysoko punktowanymi miejscami stanęli:
Lena Kwarczyk (ocznik 2012) - 5 miejsce za dystans 25 m stylem dowolnym;
Leon Przodo (rocznik 2011) - 5 miejsce za dystans 25 m stylem dowolnym;
Marcel Stachowicz (rocznik 2011) - 6 miejsce za dystans 25 m stylem dowolnym;
Magdalena Grochowina (rocznik 2008) - 6 miejsce za dystans 50 m stylem motylkowym;
Paulina Rączka (rocznik 2010) - 5 miejsce za dystans 100 m stylem grzbietowym;
Mieszko Papier (rocznik 2006) - 5 miejsce za dystans 100 m stylem grzbietowym;
Artur Władny (rocznik 2009) - 4 miejsce za dystans 100 m stylem zmiennym;

Zaraz obok pudła uplasowała się również sztafeta w składzie Milena Skoczylas, Angelika Brutkowska, Franciszek Gawlik, Mieszko Papier, która na dystansie 4 x 50 m stylem dowolnym zdobyła miejsce 4.
W rankingu medalowym na pierwszym miejscu stanęli zawodnicy Delfina Tarnobrzeg, drugie miejsce należało do Orki MOSiR Kielce, trzecie - FOKI Sandomierz. Zawodnicy MUKS UNIA zajęli miejsce 4.
Zawody te były dobrym zakończeniem rozgrywek pływackich w 2019 roku. Zawodnicy MUKS UNIA cały czas trenują by nie utracić formy przed rywalizacją w kolejnych zawodach.

galeria zdjęć