b_300_250_16777215_00_images_wreczenie_nagrod_starosty_buskiego19106.jpg

W dniu 4 grudnia 2019 r. w sali konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Busku – Zdroju odbyła się Gala Sportu i Kultury, podczas której miało miejsce uroczyste wręczenie Nagród Starosty Buskiego w dziedzinie kultury i kultury fizycznej.

Łącznie nagrodzono 94 sportowców, którzy mogą poszczycić się znaczącymi wynikami sportowymi na szczeblu wojewódzkim, krajowym i międzynarodowym. Nagrody Starosty Buskiego otrzymały także 2 osoby i 2 stowarzyszenia osiągające liczne sukcesy w dziedzinie upowszechniania kultury oraz lokalnego dziedzictwa kulturowego.

Nagrody Starosty Buskiego w dziedzinie Kultury Fizycznej za osiągnięcia w dyscyplinie pływanie otrzymali również zawodnicy MUKS UNIA:

Amelia Kwiatkowska, Weronika Kuc, Franciszek Gawlik, Mikołaj Przodo, Mieszko Papier,a także trenerzy Michał Majewski, Adrian Szumilas, Michał Skoczylas.

Zawodnikom i trenerom serdecznie gratulujemy, życząc dalszych sportowych sukcesów laughing

galeria zdjęć