b_300_250_16777215_00_images_LETNIA-AKADEMIA-PYWANIA.png

Zapraszamy na Letnią Akademię Pływania! Zajęcia z doskonalenia pływania odbywać się będą w lipcu i sierpniu w godzinach popołudniowych. Zgłoszenia (do 30 czerwca 2019) prosimy kierować na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Ilość miejsc ograniczona!

LETNIA AKADEMIA PŁYWANIA

REGULAMIN

POSTANOWIENIA OGÓLNE:

1. Niniejszy regulamin określa zasady uczestnictwa w zajęciach sportowych pn. "Letnia Akademia Pływania"
  2. Organizatorem zajęć jest Międzyszkolny Uczniowski Klub Sportowy UNIA przy Pływalni Miejskiej w Busku-Zdroju.
  3. Zajęcia odbywać się będą na Pływalni Miejskiej im. Stefana Komendy w Busku-Zdroju,
    Grotta 3a przez okres wakacji (lipiec - sierpień 2019), 5 dni w tygodniu w godzinach popołudniowych.
  4. Zajęcia prowadzone będą przez instruktora pływania i polegać będą na szkoleniu technik pływackich i ogólnym doskonaleniu pływania u uczestników.
  5. Udział z zajęciach jest bezpłatny.
  6. Udział w zajęciach jest jednoznaczny z zapoznaniem się z niniejszym Regulaminem. Nie zastosowanie się do jego treści oznacza usunięcie uczestnika z zajęć.

ZASADY UCZESTNICTWA:

1. Nabór na zajęcia prowadzony jest do dnia 30.06.2019 do godziny 23:00.
  2. Uczestnikiem zajęć może być dziecko w wieku 7 - 16 lat mieszkające na terenie Powiatu Buskiego.
  3. Warunkiem uczestnictwa jest posiadanie przez uczestnika umiejętności pływania, rozumianej jako samodzielne przepłynięcie dystansu 50 m (bez deski, koła, motylków itp.)
  4. Ilość uczestników zajęć jest ograniczona.
  5. Zapisy na zajęcia odbywać się będą według kolejności zgłoszeń.
  6. W przypadku większej ilości zgłoszeń możliwe jest prowadzenie listy rezerwowej. Osoby z listy rezerwowej zostaną przyjęci na zajęcia w przypadku rezygnacji lub usunięcia z listy uczestnika.
  7. Rodzic / opiekun prawny zobowiązany jest do wypełnienia karty zgłoszenia wraz z deklaracją RODO i dostarczenie dokumentów do organizatora przed pierwszymi zajęciami.

PRAWA I OBOWIĄZKI UCZESTNIKA:

1. Uczestnik ma prawo do:
  2. bezpłatnego udziału w zajęciach,
  3. opieki instruktorskiej w trakcie prowadzonych zajęć,
  4. opuszczenia maksymalnie 4 zajęć, po uprzednim powiadomieniu instruktora o nieobecności,
  5. Uczestnik ma obowiązek:
  6. systematycznego uczestnictwa w zajęciach
  7. podporządkowania się poleceniom instruktora oraz ratowników WOPR
  8. punktualnego stawiania się na miejsce zbiórki
  9. przestrzegania zasad bezpieczeństwa obowiązujących na pływalni.

SKREŚLENIE Z LISTY UCZESTNIKÓW:

1. Skreślenie z listy uczestników zajęć może nastąpić w przypadku:
  2. opuszczenia więcej niż 4 godzin zajęć w całym cyklu,
  3. powtarzających się zachowań uczestnika zagrażających bezpieczeństwu jego i innych,
  4. nie podporządkowania się poleceniom instruktora lub/oraz ratowników WOPR

OPIEKA NAD UCZESTNIKAMI:

1. Podczas prowadzenia zajęć opiekę nad uczestnikami sprawuje instruktor prowadzący zajęcia.
  2. Po zakończeniu zajęć, rodzic / opiekun prawny uczestnika zajęć zobowiązany jest zapewnić dziecku opiekę i bezpieczny powrót do domu.
  3. Organizator nie zapewnia uczestnikom ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków.

POSTANOWIENIA KOŃCOWE:

1. Ostateczna interpretacja niniejszego regulaminu należy do Zarządu Międzyszkolnego Uczniowskiego Klubu Sportowego UNIA.
  2. Wszelkie pytania kierować można do MUKS UNIA: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.