Dwustu zawodników z 16 klubów pływackich z całej Polski brało udział w Memoriale Pływackim im. Grzegorza Kuczyńskiego w Sandomierzu.

Obok pływaków z: Centrum Staszów, Fregaty Głogów Małopolski, KS KSZO Ostrowiec Świętokrzyski, LKS Delfin Połaniec, MKS Ochota Warszawa, MOSiR Wodnik Krosno, MUKS FOKA Masters, MUKS FOKA Sandomierz, MULKS Technik - Orion Radzyń Podlaski, RWKS Sparta Biłgoraj, Salwador Kraków, SKP Barakuda Starachowice, SL Salos Cortille Kielce, UKS Dwójka Sochaczew, wystąpili zawodnicy MUKS UNIA Busko-Zdrój: Mieszko Papier, Kacper Grochowina, Miłosz Wiek, Michalina Kuc, Bartosz Gluzicki i Milena Skoczylas.

b_300_250_16777215_00_images_43250742_2132253166807332_4323674088607318016_o.jpg

W punktacji klubowej buscy pływacy uplasowali się na 7 miejscu, zdobywając wysokie wyniki indywidualne:

Miłosz Wiek - srebrny medal za dystans 50 m stylem dowolnym, brązowy medal za dystans 50 m stylem motylkowm

Bartosz Gluzicki - brązowy medal za dystans 100 m stylem dowolnym, 4 miejsce za dystans 50 m stylem klasycznym

Mieszko Papier - brązowy medal za dystans 100 m stylem zmiennym, 6 miejsce za dystans 50 m stylem klasycznym

Kacper Grochowina - 5 miejsce za dystans 50 m stylem dowolnym

Mielna Skoczylas - 6 miejsce za dystans 50 m stylem motylkowym.

MUKS UNIA jest częściowo dotowany przez gminę Busko - Zdrój oraz Ministerstwo Sportu i Turystyki w ramach Programu "Klub". Sponsorem buskich pływaków jest Dolina Nidy, Mieczysław Sas - Zakład Metalowo - Kotlarski SAS oraz Grupa PSB i Sklepy Mrówka.
Wszystkie aktualności klubu dostępne na fb: www.facebook.com/uniabusko

b_300_250_16777215_00_images_43192719_2132252116807437_2704900940514721792_o.jpg

galeria - III Memoriał Pływacki im. Grzegorza Kuczyńskiego